HISTORIA

SmartWater Technology Ltd grundades 1993 och revolutionerade säkerhetssektorn genom att först uppfinna begreppet "Forensisk märkning". Sedan dess har SmartWater® blivit Storbritanniens ledande leverantör av kriminaltekniskt spårbara vätskor, i Sverige kallat MärkDNA/DNA-märkning. SmartWater uppfanns av förre West Midlands Polisen Phil Cleary och hans bror Mike Cleary, Kemist.

SmartWater utvecklades ursprungligen med polisen i åtanke och med en enkel vision - att skapa en metod som är kraftfullt avskräckande för brott och som skulle kunna användas av hushåll och företag. Denna vision är fortfarande den drivande kraften bakom SmartWater och har varit en avgörande faktor för företagets fortsatta kommersiella framgångar. Phil och Mike Cleary är också ansvarig för skapandet av "SmartWater Strategin ™", som maximerar effekten av SmartWater för att skapa både en kraftfull och en hållbar avskräckande effekt hos dom kriminella.

SmartWater är effektivt avskräckande på grund av det sätt som det juridiskt kopplar kriminella till en viss brottsplats, brott eller i vissa fall flera brott.

SmartWater är en internationellt känd brottsförebyggande metod, med kontor i Europa, Nordamerika och Sydamerika.