Vämlinge webbSvenska Bostäder vill i samverkan med Västerortspolisen och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning minska antalet bostadsinbrott. Därför har ett projekt inletts tillsammans med Eurosafe Security Solutions, som ska pågå hela året, där de boende i Tensta erbjuds SmartWater märk-DNA, som Skydd & Säkerhet berättade om i nr 3/2014.

– På Svenska Bostäder vill vi öka tryggheten för våra hyresgäster i Tensta. Märkningen har haft stor inverkan på att minska brottsligheten i flera städer i andra länder vilket vi välkomnar, säger Pelle Björklund, vd på Svenska Bostäder.
– Det ska bli spännande att se vilka effekter projektet får. Målet är minska antalet inbrott i området med minst 30 procent under projekttiden. För oss blir det här ytterligare ett sätt att informera om av vad varje hushåll kan göra för att minimera risken för inbrott och samtidigt öka möjligheten att få tillbaka sina ägodelar om man nu skulle bli utsatt för ett inbrott, sägerTommy Jonasson, samordnare för det brottsförebyggande arbetet vid Västerorts Polismästardistrikt.

– Vi är väldigt stolta att Svenska Bostäder väljer SmartWater märkDNA som leverantör av stöldskyddsmärkning till sina hyresgäster. Vi ser fram mot att tillsammans med Svenska Bostäder kunna öka tryggheten för dom boende i Tensta, kommenterar Björn Mannering, vd på Eurosafe Security Solutions AB, som har agenturen för SmartWater märkDNA i Sverige.

Svenska Bostäder

2014, Nyhet